KEZDŐLAP       RÓLUNK        A GYÁRTÓRÓL        FORGALMAZÓK       SZERVIZ        KAPCSOLAT        

A DENS-terápia az elektromos reflexterápia új, forradalmi módszere

Az elektrodinamikus reflexterápia vagy más szavakkal dinamikus elektro-neurostimuláció (DENS) az elektromos reflexterápia új módszere. Az orvoslás minden területén alkalmazható úgy komplex terápia részeként, mint önmagában, monoterápiaként. A DENS-terápia az emberi szervezetre gyakorolt nem-gyógyszeres, nem-invazív ráhatás, amely a homeosztázis automodulációjára, a fiziológiai állandók határain belül a szervezet belső erőinek mozgósítására, az anyagcsere, a vérkeringés szabályozására, az idegrendszer működésének normalizálására, egyszóval az egész szervezet funkcióinak helyreállítására irányul.
A korábban alkalmazott elektromos gyógymódok korlátozott hatékonyságának egyik oka az volt, hogy az ingerelt szövetek gyorsan adaptálódtak az alkalmazott áramokhoz. Az impulzusnak az ingerelt szövetekre gyakorolt hatására érvényesek az alkalmazkodás törvényei. Ezt a stimulus megváltozására való reakcióban nyilvánul meg. Ismeretes, hogy az adaptáció csökkentésére már alkalmazták az áramok különféle modulációit és ezek kombinációit. Azonban az idegrendszer információs mátrixa, figyelembe véve az ily módon modulált impulzusok rendszerességét, mindig megjegyzi azok kombinációit. A DENS-terápia egyik kizárólagos sajátossága az, hogy meghatározott, biológiailag aktív zónákra és pontokra hat rövid, alacsony frekvenciájú áramimpulzusokkal, amelyek folytonosan változtatják alakjukat válaszul a bőr impedanciájának változására az elektródok alatti zónában. A készülék elektródjait a kezelt személy bőrén szükség szerint mozgatjuk. Ennek az eredménye az, hogy minden kezelésen egyedi lesz a kezelt zónák együttese. A fentiek tudják megmagyarázni, hogy gyakran olyan betegségek esetén is eredményes lehet a kezelés, amelyek esetében a hagyományos gyógymódok sikertelenek voltak.

A DENS-kezelés lényegesen különbözik más gyógymódoktól és sok hatással rendelkezik, amelyek fölöttébb kedvezőek az ember egészségi állapotára. Ezekhez a hatásokhoz tartoznak a következők: általános szabályozás, az anyagcsere, az érfalak tónusának, valamint az idegsejtek működésének normalizálása, a szövetek táplálásának javítása, fájdalomcsillapítás, gyulladásgátlás, immunmodulációs és egyéb.

A DENS-terápia alkalmazásának hatásai:

  • Fájdalomcsillapító hatás
  • Stresszoldó (általános szabályozó) hatás
  • Antiallergén hatás
  • Érrendszeri hatás
  • Vizenyőellenes hatás
  • Gyulladásgátló hatás (helyi és általános)
  • Lázcsillapító hatás
  • Reanimációs hatás

Vissza a kezdőlapra

 

Denas-orvostudomány a beteg ember részéről nem várja az alázatosságot, passzivitást és a vak reményt a gyógyulásba.
Azt szeretné, hogy az ember, aki segítségre szorul, ismerje, gondolkozzon és működjön együtt az orvossal.

Copyright ©2009
Neuroszenzor Kft.
Minden jog fenntartva

Kezdőlap           Rólunk          A gyártóról           Forgalmazók           Szerviz           Kapcsolat