KEZDŐLAP       RÓLUNK        A GYÁRTÓRÓL        FORGALMAZÓK       SZERVIZ        KAPCSOLAT        

DENS terápia képekben

DENS terápia hatásmechanizmusa

A DENS-terápiában használatos készülékek fiziológiai alapon kialakított impulzusokat bocsátanak ki, amelyek nagyon hasonlítanak az idegrendszer által keltettekhez. A DENAS készülékkel történő kezelés során a készülék elektródjai érintkeznek a kezelt személy bőrével. Ennek során az elektródok az idegvégződéseknek adják át az idegrendszeréihez hasonló jelzéseket. A készülékből kiinduló impulzus átmegy a patológiás gócon, hatást gyakorol az agyvelő meghatározott központjaira és aktivizálja az immunrendszert, aminek eredményeképpen maga a szervezet kezd küzdeni a patológiával. E folyamat eredményeképpen aktivizálódnak a fiziológiai és a védelmi reakciók.

A DENS-terápia kifinomult és természetes orvosság, amely a betegségek gyógyításához magának a páciensnek az egészségtartalékait használja fel. Nincsenek életkori korlátozások.

A dinamikus elektro-neurostimuláció (DENS) a reflexterápia új, mindenki számára hozzáférhető módszere, amelynek alkalmazásakor abszolút ártalmatlan módon hatunk a panasznak (fájdalomnak, beteg szervnek) a bőrön levő vetületére, a hátgerinc megfelelő szegmenszónájára az aktív és a látens reflexzónákra, a klasszikus és az „új” akupunktúrás pontokra. Hatékony kezelés végezhető a DENAS család készülékeivel: DiaDENS-Cardio, DiaDENS-PCM. Ezek speciális elektromos impulzusokat keltenek, amelyek dinamikusan változtatják a jellemzőiket a bőr felületi impedanciája monitorozásának eredményeitől függően (biológiai visszacsatolás).

A DENS rövidítés ezt jelenti:

DINAMIKUS : A DENAS és DiaDENS készülékek gyógyhatású impulzusokat keltenek, amelyek képesek egyénileg változni a kezelt személy saját igényei szerint (a dinamikus szó változót jelent). Ennek köszönhetően - eltérően más elektromos fiziológiai kezelésektől - nincs hozzászokás a kezeléshez. A készülék önműködően hozzáigazítja az általa keltett impulzusok formáját azokhoz a változásokhoz, amelyek a kezelt pontban vagy zónában mennek végbe, és ez gyors és garantált gyógyhatást eredményez.

ELEKTROMOS : A készülék által kibocsátott jelek nagyon gyenge, a bőrön át nem hatoló elektromos áramimpulzusok. Az elektromosság az ember és általában az élőlények számára nem véletlenszerű tényező. Maga a szervezet kelt elektromos impulzusokat, és ezeket információ továbbítására és az összes szerv normál élettevékenységének biztosítására használja. Elég csak arra emlékeznünk, hogy a szív működését elektrokardiográfia (EKG), az agyét elektroencefalográfia (EEG), az izmokét elektromiográfiával (EMG) regisztrálják. Bármely sejt az elektromágneses mezőn kívül holt sejt. Ily módon az elektromos áram nem csak nagyfeszültségű vezeték, vasaló, stb., hanem egyben élő elektromosság is – fölöttébb hasznos gyógyító tényező, ha megfelelő formát, frekvenciát és tartamot adunk neki.

NEURO : vagy neuroadaptív, az idegihez hasonló. Az emberi szervezet nem egészséges vagy beteg szervekből álló készlet, hanem egységes egész, amelyben az összeköttetést az idegrendszer látja el. Az információ a sejtekben, szövetekben és szervekben végbemenő folyamatokról az idegpályákon át, elektromos impulzusok formájában jut el a gerinc- és az agyvelőbe. Azt követően, hogy az agyvelő meghozza a döntést, kialakul a „gyógyító” idegi impulzus, amely visszatér, hogy megszüntesse a rendellenességeket a sérült vagy beteg szervekben. Most pedig képzeljék el, mi lesz, ha ez a kapcsolat megszakad! Miféle egységről beszélhetünk, ha fönt nem tudják, mi történik lent? A DENS-terápia készülékei olyan impulzust keltenek, amelyik a jellemzői szerint (forma, amplitúdó, frekvencia) utánozza az ember „gyógyító” idegi impulzusát, és ezért ezt a szervezet sajátjaként, nem pedig idegen eredetűként érzékeli. Ez az impulzus segít észrevenni a problémát és helyreállítani az igazságosságot, azaz leküzdeni a betegséget.

STIMULÁCIÓ : A stimuláció szó alatt a bőrön keresztüli gyógyító ráhatást értjük. Az adott esetben ez ráhatást jelent egy bizonyos szerv vagy fájdalom közvetlen  vetületének zónájára a bőrön vagy pedig reflexzónájára. Az elektromos stimulusokon kívül ismerünk másokat is: égetés (de az rossz, ha nem a megfelelő helyen történik); ujjal való nyomás, masszázs (ez alkalmazható együttesen a DENS-terápiával); ingerlés tűknek a bőr alá való beszúrásával (akupunktúra).  Egészében itt  az idegi impulzus átvitelének és az információ idegi úton való kétirányú továbbításának stimulálásáról van szó. Ezt energoinformációs ráhatásnak vagy neurostimulációnak nevezzük.

Vissza

A DENS-terápia kifinomult és természetes orvosság, amely a betegségek gyógyításához magának a páciensnek az egészségtartalékait használja fel.

Nincsenek életkori korlátozások.

 

Dens képekben

DENS képekben

 
 
 

 

A reflexzónákat és –pontokat ősidők óta használják megelőzésre, valamint a betegségek gyógyítására, a szervezet funkcióinak helyreállítására. A mai modern fizio- és reflexterápiának is ez képezi az alapját.

Copyright ©2009
Neuroszenzor Kft.
Minden jog fenntartva

Kezdőlap           Rólunk          A gyártóról           Forgalmazók           Szerviz           Kapcsolat